Nowe miejsce: Atelier Amaro
22 września 2011
O tym otwarciu mówiło się w Warszawie od wielu miesięcy. Rezerwacje do restauracji Atelier Amaro zaczęto przyjmować już miesiąc temu. Z zaznaczeniem, że nie można zarezerwować stolika z dłuższym wyprzedzeniem niż 3 miesiące. Uroczyste otwarcie lokalu odbyło się 13 września. Właściciel i szef kuchni restauracji, Wojciech Modest Amaro, który wcześniej był min. szefem kuchni Amber Room, proponuje gościom poznanie polskiej kuchni XXI wieku. To kuchnia oparta na polskich produktach sezonowych przygotowanych z użyciem współczesnej techniki i wiedzy kulinarnej. W Atelier nie ma stałej karty menu, tylko zmieniające się menu degustacyjne. Restauracja serwuje lunche od poniedziałku do piątku od 12.00 do 15.00, zaprasza także kolacje od poniedziałku do soboty w godzinach 18.00-22.30.
Atelier Amaro, Agrykola 1, tel. 694 499 430
Bardzo elegancka restauracja a potrawy są naprawdę fajnie przyrządzone. Polecam fanom polskiej kuchni.
Potwierdzam, miło spędziłem tam czas 🙂 Kuchnia też niczego sobie.