Nowe miejsce: Restauracja Kaprys
11 stycznia 2012
Na Kruczej, obok Tomo Sushi, w lokalu, który wydaje się pechowy, bo wciągu ostatnich kilku lat przewinęło się tam kilka różnych knajp (Kukabara, Essense Cafe, Taste Barcelona), powstała nowa Restauracja Kaprys. Jej właścicielem jest Tomasz Łapiński, doświadczony szef kuchni, znany z restauracji specjalizujących się w sushi takich jak Tsubame, Sakana, Tomo Sushi i Maestria Sushi. Jego nowy lokal jest daleki od kultury japońskiej. W karcie znajdziemy dania kuchni polskiej i międzynarodowej. Oprócz dość popularnego w warszawskich restauracjach carpaccio, krewetek, czy steka wołowego, w Kaprysie zjemy także dania mniej powszechne, takie jak escargo czyli potrawę ze ślimaków winniczek, ceviche z dorady czy deser ze świeżych pomidorów. W dni powszednie od 12.00 do 16.00 serwują tu 3 daniowe lunche. Może Kaprys spod numeru 16/22 miał więcej szczęścia niż jego poprzednicy. Wpisuję na listę do odwiedzenia i trzymam kciuki.
Kaprys, ul. Krucza 16/22, tel. (22) 578 22 32
Eh tęsknię za Taste Barcelona, najlepszy lokal w Warszawie w jakim dotąd byłam 🙁
Wydaje mi się, że Kaprys spełni Pani „kaprys”
sałatka z kurczakiem jest znakomita, nie mówiąc już o zupie kokosowej
polecam
Krewetki na ostro są super ostatnio jak byłem zamowilem podwójna porcje bo była to rewelacja. A wczoraj byłem ze znajomymi na kolacji i jadłem stek wolowego.