Letnie menu w Chianti – kwiaty cukinii

5 lipca 2009

chiantiOryginalne letnie menu wprowadził do  menu szef kuchni włoskiej restauracji Chianti, Miriano Baldacci . Bohaterem wakacyjnej karty są mało u nas znane kwiaty cukinii. Możemy min. spróbować kwiatów cukinii w cieście piwnym (32 zł), carpaccio z ośmiornicy z kwiatami cukinii (43 zł) , parpadelle  lub czarne tagliattelle z kwiatami cukinii (42-44 zł), kotleciki cielęce z kwiatami cukinii i gorgonzolą (48 zł) . Sezonowe menu można spróbować w Chianti przez ok. 2 tygodnie.

Chianti, ul. Foksal 17, tel. (22) 828 02 22

Podsumowanie

Kuchnia: włoska

One Response to Letnie menu w Chianti – kwiaty cukinii

  1. froasia says:

    Brzmi bajecznie. Jadłam raz kwiaty cukinii i wspomnienia mam absolutnie kwiatowe 😉 Nie tylko pięknie wyglądają, ale są też pyszne w smaku. Może zdążę spróbować też tych w Chianti.

Odpowiedz na „froasiaAnuluj pisanie odpowiedzi