Nowe miejsce: Limoni Canteri 1952

7 grudnia 2011

source: Limoni Canteri

Włoska lodziarnia na Nowym Świecie o niekończącej się nazwie Lodziarnio-Cukiernio-Gastronomie Limoni Canteri 1952 poszerzyła swoją działalność o nielodowe przysmaki. Jej właściciel, włoch Giacomo Canteri, otworzył w ostatnią sobotę drugą część lokalu serwującą włoskie specjały. Można tu zjeść domowe makarony, włoskie sery i wędliny, a także różnorodne przygotowywane na miejscu słodkości. Z ciekawostek w rzadko spotykanych we włoskich restauracjach w Warszawie, w Limoni Canteri znalazła sie Piadina czyli placek wypełniony farszem (danie z rejonu Emilia-Romani) oraz cannoli  siciliani czyli rurki nadziewane ricottą (rodem z Sycylii).Do tego włoskie wino i jesteśmy w słonecznej Italii…

Limoni Canteri 1952, ul.Nowy Świat 52

 

Zobacz także:

Nowe miejsca w Warszawie

Podsumowanie

Kuchnia: włoska

Przewodnik: nowe miejsca

7 Responses to Nowe miejsce: Limoni Canteri 1952

  1. maliboo says:

    Szkoda tylko, ze kosztem Grooli 🙁

  2. Katarzyna B. says:

    W końcu powstało coś ciekawego na Nowym Świecie. Chodziłam na lody w okresie wakacyjnym, były pyszne. Dobrze, że nie ma grooli tych śmierdzących ziemniaków bo nie dało się nawet siedzieć w ogrodzie. Teraz przynajmniej jest piękna restauracja. Polecam.

  3. Krzysiek says:

    Jak dla mnie to jakaś mafijna knajpa. Ruchu nie ma, jedzenie przeciętne, porcje małe, ceny zaszczytne. Nie polecam.

  4. Michał says:

    Panie Krzysztofie chyba się Panu coś pomieszało. Pewnie, że nie ma ruchu ponieważ lokal został przeniesiony na Mokotów już w Listopadzie, więc dziwi mnie Pana wpis.

  5. Jablonska says:

    szkoda, ze te wszystkie lokale Pana Giacomo powstają z pieniędzy kontrahentów , którym Pan Canteri nie zapłacił za wykonane usługi. Ostrzegam przed współpracą z tym Panem. Zwykły naciągacz a nie restaurator

Dodaj komentarz