Nowa Vera Italia – niezmiennie wyśmienita
21 września 2007
Na tym miejscu nigdy się nie zawiodłam niezmiennie wyśmienita kuchnia włoska i niezobowiązująca atmosfera włoskiej restaurante. W ostatnim tygodniu wybrałam się tam z A. zamiast na Sambę, wiec zamiast zrzucić kalorie to tych kalorii w siebie trochę wrzuciłam, ale warto było. Nowa Vera Italia to miejsce gdzie można zjeść pyszną pizzę, doskonały makaron, pyszne dania mięsne a także cudowne włoskie desery. Tym razem wystarczył mi makaron – Tagliatelle Arabiatta – moje ulubione danie. Chyba stworzę ranking warszawskich makaronów z sosem Arabiatta niedługo. Ten w Vera Italia był pyszny, ostry tak jak lubię, może ciut za twardy, wolę troszkę bardziej rozgotowane a nie aż tak al dente. Podjadłam też A. pizzę z salami – mniamek. Tym razem nie zjadłam mojego ulubionego deseru panna cotta. Może następnym razem. Dania były podane bardzo szybko, co nam się spodobało bo byłyśmy mocno głodne. Minusy dwa – chłodno w środku bo mimo próśb ciągle były otwierane drzwi wejściowe no i mocno nadymione…. niby tak jak we Włoszech ale przydałaby się choć odrobina klimatyzacji….
Nowa Vera Italia, Warszawa ul Żytnia 18 lok. J tel. 22 632 80 44
Podsumowanie
Kuchnia: włoska
Tak, jedzonko nawet fajne, ale wlasciciele i zarazem kierownictwo to para nieprzyjemnych osob. Sugeruje zajac stolik w ogródku, bo wewnatrz jest nieodlaczny (i niemal staly bez wzgledu na pore dnia) widok Wlocha wlasciciela, zawsze z papierosem, ogladajacego telewizje po wlosku, nigdy nie mowiacy nic do gosci. Pani Polka, z wygladu przyjemniejsza dla oka, ale równie niesympatyczna. Szkoda, bo malo jest dobrych restauracji w okolicy.