śródziemnomorsko, wakacyjnie w Antich Cafe
10 czerwca 2007
Antich Cafe to wbrew nazwie nie tylko kawiarnia, ale mała włoska restauracja. Zlokalizowana jest w zagłębiu restauracyjnym na Wąwozowej na Kabatach, gdzie latem, kiedy rozstawione są ogródki, można poczuć się jak na południu Europy. Relaksujący wystrój, relaksujące miejsce.
W Antich Cafe gorąco polecam panna cottę. Jest niezwykła, niezrównana, najlepsza w Warszawie. Do tego wielka porcja polana przepysznym sosem (smaki do wyboru). Polecam też przystawkę antipasti toscana, talerz wędlin, serów podany z pysznym pieczywem i oliwą. Natomiast dania primi i segundi są tylko poprawne. Smaczne, ale niedoprawione. Tagliatelle z pomidorami było nieostre, mimo mojego wyraźnego życzenia żeby je dodatkowo doprawić. Wołowina niezła, ale też zabrakło marynat czy przypraw, żeby całość lepiej smakowała.
Podsumowanie
Kuchnia: włoska
rzeczywiście bardzo przyjazna/domowa atmosfera, dania jak na włoska kuchnię całkiem niezłe, ja jednak częściej u nich korzystam ze śniadaniowego menu
ta restauracja jest dość popularna na Ursynowie, a to raczej nie bierze się z niczego – mają ciekawą ofertę i wszystkie dania przygotowują z odpowiednią starannością