Churrasco do Landa (po brazylijsku)
29 października 2007
Churrasco do Landa to sieć brazylijskich restauracji (2 w Warszawie, 1 w Zakopanem). Najpopularniejsze i najbardziej opłacalne jest Danie Churrasco czyli: bufet sałatkowy, grilowane mięsa, oraz wiele innych kulinarnych smakołyków kuchni ameryki południowej w stałej cenie 39,90 za osobę. Do tego karafka z winem i uczta murowana. Dobre miejsce na większe imprezy, przyjęcia etc. Kiedyś lokal bardziej ekskluzywny (jeszcze w poprzedniej lokalizacji), teraz bardziej mainstreamowy – zarówno jeśli chodzi o wystrój , obłsugę jak i podawane dania. Wystrój przeciętnej lunchowni z drewanianymi ławami i kilkoma wyróżniającymi się elementami brazylijskimi. Muzyka głownie hiszpanska, do tego latynoski mariachi, generalnie południowo amerykański misz masz. Bar sałatkowy ma mało wspólnego z egzotyczną kuchnią brazylijską, typowe dla lunchowni w warszawie sałatki z przewagą kapuścianych. Już lepiej z mięsami które są niezłe i całkiem dobrze przyprawione. Sposób podania też niczego sobie, kelnerzy podchodzą do stolika z nadzianymi na szpadel mięsami i kroją dla każdego kawałek bezpośrednio na talerzu. Ilosći wszystkiego nie doprzejedzenia. Dla mnie całość za ciężka, ale na przyjęcie rodzinne i dla głodnej drużyny nadaje się znakomicie.
Churrasco do Landa, ul Próżna 8, tel. (22) 620 50 80 ,