Positano – smaki jak we Włoszech, wystrój jak z PRL

4 stycznia 2009

Wystrój Positano na Kasprowicza to wycieczka do świata rodem z PRL, tudzież wczesnych lat 90-tych. Aż dziwi, że po tylu latach nic się tu nie zmieniło. Do wystroju idealnie pod względem wizualnym pasuje także obsługa, ale tylko jeśli chodzi o stroje i wiek. Jeśli chodzi o uprzejmość to zdecydowanie standard nie prlowski. Obsługa to zdecydowanie duży plus lokalu,  przewyższa warszawskie standardy, dawno nie spotkałam tak miłych kelnerek. W Positano polecam przede wszystkim pyszne makarony. Moje ulubione danie to tagliatelle z sosem positano, (czyli sosem pomidorowym, kaparami, oliwkami, bazylią, pepperoni, cebulą, czosnkiem, pietruszką) (27 zł). Duża porcja, ze sporą ilością doskonałego sosu, który co ciekawe nie jest zmieszany z makaronem tylko umieszczony na wierzchu. Polecam to miejsce mimo mało zachęcającego wystroju. Jedzenie i obsługa niwelują nieciekawe wnętrze.

Positano, ul.Kasprowicza 30, (Uwaga! Restauracja zamknięta)

Podsumowanie

Kuchnia: włoska

Typ lokalu: restauracja