Francuski brunch w Absyncie
16 lipca 2009
W najbliższą niedzielę, 19 lipca francuska restauracja Absynt zaprasza na wyjątkowy brunch z okazji święta zburzenia Bastylii. Razem z szefową kuchni Agnieszką Wojda możemy odbyć gastronomiczną podróż po Francji i spróbować potraw z różnych regionów kraju. W menu brunchowym znajdziemy paryski krem z zielonego groszku Saint Germain, królika z Dijon i wołowinę z Burgundii.Porównamy alzacką tartę cebulową z lotaryńskim quichem. W brunchowym bufecie znajdzie się także bretońskie galette, prowansalskie aioli i ratatouille. Na deser podane zostanie czereśniowe clafoutis i naleśniki Suzette polane sosem pomarańczowym. Koszt brunchu na osobę to 95 zł, dzieci do lat 6 gratis, za dzieci 6-12 lat rodzice zapłacą połowę ceny.
Absynt ul.Wspólna 35, tel. (22) 621 18 81 (restauracja zamknięta)