Jesiennie w restauracji Biosfeera
24 października 2009
Wegetariańska restauracja Biosfeera na Mokotowie serwuje swoim gościom sezonowe menu jesienne, które rozgrzeje nas podczas chłodniejszych i deszczowych dni. Poza najbardziej obecnie popularnym składnikiem jesiennych kart czyli dynią w postaci zupy z dyni z curry i pietruszką (13 zł), w menu znajdziemy także zupę krem z kukurydzy (12 zł), carpaccio z buraczków (30 zł), sałatkę z gruszką i camembertem (29 zł), a na deser jabłko zapiekane z miodem i orzechami włoskimi (12 zł).
Biosfeera, Al. Niepodległości 80, tel. 898 01 55
Ja tu też zaglądam i czerpię stąd wiedzę o nowych lokalach w Warszawie. Pozdrawiam!
To jedna z moich ulubionych restauracji w Warszawie, mimo tego że nie jestem wegetarianką. Jest coś w wystroju tego miejsca, jakaś energia która pozytywnie ładuje moje akumulatory. Przepyszne jedzenie, serwują śniadania, przystawki ciepłe i zimne, zupki, i dania obiadowe, do tego smakowite koktajle i soki ze świeżych owoców i warzyw, desery i bardzo duży wybór herbat. Myślę że każdy znajdzie tu coś dla siebie bo karta jest bogata, no i mamy gwarancje ze wszystko jest świeże 🙂
Cenowo różnie, ale przecież czasem można zaszaleć.
Lubię to miejsce w każdej porze roku, a w szczególności w okresie jesieni i wcześniej zimy, bo wtedy właśnie są dania z dyni. Przepyszne!!! Zupa dyniowa, taka na ostro, nieźle rozgrzewa, no i placek z warzywami. Nie wiem skąd kucharz wziął ten przepis, ale te potrawy są genialne.
Przychodze tu zawsze wtedy, kiedy potrzebuja ‚doładować baterie’ a w tym okresie kiedy na dworze szaro buro i ponuro, biosfeera rozgrzewa juz od samego progu kolorowym wnetrzem, a rozgrzewający napój imbirowy plus miód nie ma sobie równych. Do tego bogactwo potraw do wyboru w menu i moje podniebienie i dusza grają i śpiewają 😉
Tak! Zdecydowanie polecam!