Toskański Wine Dinner w restauracji KOM 23 lutego

20 stycznia 2010

23 lutego (wtorek), o godz. 19.00  restauracja KOM zaprasza na inauguracyjną kolację w klimatach słonecznej Toskanii. Ten wieczór rozpoczynie cykl Wine Dinners o przewrotnej nazwie „Nie-winne wieczory”, czyli kolacji z winem, które będą odbywały się w lokalu w każdy ostatni wtorek miesiąca.

Szef Kuchni restauracji KOM Rafał Sanetas zaprosi na autorskie dania  kuchni Toskańskiej. W menu znajdziemy min. serca karczochów nadziewane oliwkami i suszonymi pomidorami, parpadelle z sosem z gęsim miesem, jałowcem i rozmarynem, medalion z dzika z puree z białej fasoli. Wina do każdego dania dobierze Tomasz Prange – Barczyński, który opowie  także o tym szlachetnym trunku i poprowadzi winną degustację. Koszt 5 daniowej kolacji z winem za osobę to 249 zł, konieczna jest wcześniejsza rezerwacja miejsc.

Restauracja KOM, ul. Zielna 37, (Uwaga! Restauracja zamknięta!)

Podsumowanie