Szparagowy weekend w Esencji Smaku
27 kwietnia 2010
W długi majowy weekend mokotowska Esencja Smaku zaprasza na zielono- szparagowe dania. Można będzie spróbować szparagów w kilku różnych przekąskach, daniu głównym i zupie. Oprócz szparagów pojawią się inne potrawy w kolorze zielonym : naleśniki, sałaty, zupy oraz deser. Liczę na to, że szparagowe potrawy zagoszczą tu trochę dłużej, bo w weekend nie ma mnie w stolicy, a z tęsknotą wspominam zeszłoroczne menu szparagowe w Esencji. W dniach 1-3 maja lokal zaprasza gości od 12.00, właściciele obiecują, że jeśli dopisze pogoda, na Odolańskiej pojawi się ogródek letni.
Esencja Smaku, ul. Odolańska 10, tel. (22) 845 09 44
Zobacz także:
Gdzie na szparagi w Warszawie? Szparagowe menu.
Podsumowanie
Typ lokalu: restauracja
Bardzo ciekawa i miła knajpka. A szparagi w niej podane to „delicje” 🙂
iggy81
http://restauracje.pf.pl
na zielone jedzenie warto wpaść do restauracji Green Patio. Bardzo dobre jedzenie, menu z tego co wiem przygotowali dietetycy.
Iga, zgadzam się. Jadam tam od czasu do czasu lunche. Naprawdę fajna restauracja. Centrum warszawy, a bardzo zaciszne miejsce. Szparagów tam nie jadłam, ale sałatki, soczki świeżo wyciskane – pychota!
Esencja Smaku i Green Patio fajna. Ja jeszcze lubię Akwarium Jazzarium na złotej.
Nie wiem, czy wiecie, że teraz restauracja Green Patio ma akcję z darmową wypożyczalnią rowerów. W każdy weekend lipca i sierpnia można wypożyczyć za darmo rower. Świetna akcja, trzeba tylko przychodzić wcześnie rano, bo rowery są rozchwytywane.
Może wpadnę kiedyś. Warto się poruszać a nie tylko obżerać 🙂
A są w Green Patio szparagi? 😛
nie ma, ale jest dietetyk w środę 🙂
z tym dietetykiem to świetny pomysł. Można się naprawdę wiele cennych rzeczy dowiedzieć. Miałam sporo wątpliwości odnośnie mojego odżywiania i proszę, wszystkie rozwiane!
A trzeba coś płacić? W jakich godzinach?
Nie, konsultacje są całkowicie bezpłatne. Za pomysłami restauracji trudno nadążyć . Teraz w patio można okryć się kocem, bo idą już chłodniejsze dni. Na każdym krześle leżą koce i można je wykorzystać. Naprawdę świetne pomysły ma ta restauracja.
Szparagi to jedno z moich ulubionych dań. Szkoda, że jest to danie raczej sezonowe, bo szparagi kupowane importowane z innych krajów zimą nie mają już takiego smaku jak te świeże. Zazdroszczę trochę ludziom z większych miast tj. Warszawa, gdzie wybór restauracji jest przeogromny. Ja mieszkam w Zielonej Górze i jeśli by zliczyć wszystkie do kupy pewnie by się uzbierało ze 150 razem. Jedynym z wydarzeń kulinarnych, które odbywa sie w Zielonej, a nie ma w Warszawie czy Gdańsku jest coroczne Winobranie. 2 tygodnie obżarstwa, jarmarków i picia wina. Dla zainteresowanych tą imprezą trochę informacji można przeczytać na http://www.inspektor24.pl