Powiało świeżością w Blue Cactus – nowe menu

2 lutego 2011

W Warszawie co prawda jeszcze śnieg za oknem, ale w Blue Cactusie nadeszła już wiosna. Restauracja, która już od 15 lat funkcjonuje na Zajączkowskiej, zaprezentowała swoją nową kartę menu. Do tej pory ciekawostki i nowości pojawiały się w menu sezonowym restauracji, które intrygowało i zachęcało mnie do kolejnych odwiedzin. Szczególnie upodobałam sobie menu szparagowe, ale inne też były nie do pogardzenia. Tym razem cała karta menu została odświeżona. Z ciekawszych dań, które tam się znalazły szczególnie zaintrygowały mnie mini tacos, czyli małe tortille z zestawem dodatków, takich jak krewetki, tilapia, polędwiczki wieprzowe, czosnek, salsa z papryki czy ananas. Z wielu różnych składników możemy skomponować swoje indywidualne taco. Czyli tak jak się je w Meksyku. Mam nadzieję, że podobnie będzie smakowało. Inne danie, które zapowiada się interesująco to burgery gourmet, czyli hamburgery w wersji delux z ręcznie mielonego mięsa, z ciekawymi dodatkami i sosami. Interesująco zapowiadają się także nowe sałatki, w tym 3 różne wariacje na temat sałaty cesarskiej. Wkrótce wybiorę się aby przetestować nowe menu Blue Cactusa, a relacja pojawi się oczywiście na blogu:)

Blue Cactus, ul. Zajączkowska 11, tel. (22) 851 23 23

Podsumowanie