Nowe miejsce: restauracja Valadier
10 marca 2011

source: Valadier
Na Mokotowie, na rogu Łowickiej i Madalińskiego, powstała nowa restauracja Valadier. Szefem kuchni jest Paweł Żółtański, który gotował min. w restauracjach w Mediolanie i w Lyonie. Proponuje gościom polską kuchnię, w nowej, autorskiej odsłonie w eleganckich wnętrzach odrestaurowanej willi.
Restauracja Valadier, ul.Łowicka 37, tel. (22) 224 54 54 (zamknięta)
Odwiedziłem na lunchu biznesowym, po tym jak przeczytałem na Twoim facebooku. Restauracja trzyma poziom, tak jak Nowak napisał w recenzji „z nurtu restauracji willi” , dużym zaskoczeniem okazały się ceny, w moim zasłużonym Atrio pod biurem są wyższe niż tam, a jednak kierunki interpretacji kuchni są bardzo różne.
Pozdrawiam
Czytajcie recenzję na Kulinarnik.pl, „Pseudoelegancja i pseudojedzenie”.
Weźcie usuńcie ten wpis, Państwo Administratorzy, bo to jest nieprawda, na kulinarkniku nie ma ani słowa KOMENTARZA o tej restaruacji
jakimś cudem jednak ją znalazlam… http://kulinarnik.pl/pseudoelegancja-i-pseudojedzenie
z drugiej strony byłam w restauracji Valadier na weselu znajomych i jedzenie bardzo mi smakowało. może nie było jakieś wybitne, ale naprawde dobre.
Jesteśmy oczarowani. To był jeden z najbardziej udanych biznesowych lunch`ów od wielu lat. Można powiedzieć, że wszystko: tak jak wygląd i architektura pałacyku, wystrój wnętrza, wyśmienite dania i super obsługa stworzyły atmosferę, gdzie załatwienie spraw biznesowych było czystą przyjemnością.Ceny też na przyzwoitym poziomie. Czuć było magię i duszę restauracji. A jechaliśmy do restauracji Valadier pierwszy raz i podjęliśmy ryzyko, czy kontrahenci będą zadowoleni. Byli i to jest to o co chodzi.