Meat Love
16 grudnia 2012
We love to eat. We love meat – to maksyma właścicieli lokalu Meat Love, z którą ciężko się nie zgodzić każdemu mięsożercy. Ponieważ ja też kocham jeść i kocham mięso długo nie zwlekałam z wizytą w nowym mięsnym miejscu na Hożej. Lokal mieści się w piwnicy i aby się tam dostać trzeba najpierw się schylić, a potem pokonać kilka stromych schodków w dół. Miejsce jest niewielkie, zmieściło się tam zaledwie kilka stolików. Oprócz tego bar, koło którego ciężko przejść obojętnie miłośnikowi mięsa… ułożone na desce i w brytfankach piękny różowy rostbef i pulled pork wydają się krzyczeć: Spróbuj mnie!!!
Meat Love to lokal dobrze przemyślany. Prosta mięsna nazwa, dobrze zaprojektowane logo, mięso jako podstawa menu i trochę surowy, barowy wystrój. Wszystko razem tworzy ciekawy koncept dla mięsożerców.
Meat Love to przede wszystkim kanapki z mięsem. Wszystkie dostępne pozycje znajdziemy wypisane na tablicy za barem. Porchetta, rostbef i pulled pork podawane są różnymi rodzajami pieczywa: bagietką, pitą, bułką i kilkoma różnymi dodatkami. Mięso można też zjeść na słodko (!), z syropem klonowym i gofrem. W menu są także gofry bezmięsne, podane w sposób tradycyjny, z bitą śmietaną :-).
Na Hożą wpadamy w jedną z listopadowych sobót, zajmując ostatni wolny stolik w kącie. Sympatyczna, wytatuowana obsługa po kolei stawia przed nami zamówione dania… Pięknie się prezentują na drewnianych deskach z wypalonym logiem lokalu. Pita z rostbefem (17, 50 zł), raszponką, i domowej roboty majonezem jest propozycją intrygującą i niezwykle udaną. Rostbef pięknie różowy, a prostota i jakość składników zachwycająca. W szklanym spodeczku dostajemy także ogórki wyjęte świeżo ze słodkiej zalewy. To oryginalny i ciekawy dodatek. Gofrów z mięsem nigdy do tej pory nie jedliśmy, najwyższy czas więc spróbować. Gofry meat (18, 50) pokryte obficie warstwą pulled pork, są mięsiste, a miękkie mięso świetnie komponuje się z gofrowym ciastem i syropem klonowym. Smakuś pożera z radością gofra z bitą śmietaną i owocami, który specjalnie dla niego został pięknie przyozdobiony.
Meat Love to propozycja dla tych wszystkich, którzy lubią mięso, to także ciekawa alternatywa dla powstających jak grzyby po deszczu burgerowni. To smakowity mięsny koncept w dobrym wykonaniu.
Meat Love, ul. Hoża 62, tel. 500 149 210
.
Więcej zdjęć z mojej wizyty w Meat Love znajdziesz na profilu Restaurantica.pl na Facebooku
Podsumowanie
Dzielnica: Śródmieście
Kuchnia: prekąski
Ceny: do 20 zł
Typ lokalu: bar
Okazja: lunch, spotkanie z przyjaciółmi
Cudowne miejsce z cudownym jedzeniem 🙂 Na pewno jeszcze ich odwiedzę, tym razem sobie zrobię dłuższy przystanek, taki na dwie kanapki przynajmniej 😉
Zachęcający opis – chętnie bym odwiedziła to miejsce.