Słoneczne menu w restauracji Moonsfera

20 lipca 2009

moonsferaLetnie smaki opanowały już większość Warszawskich restauracji. Także szef kuchni  i właściciel restauracji Moonsfera, Jarosław Uściński wprowadził do menu nowe, lekkie dania. W karcie znajdziemy ciekawe kompozycje kuchni fusion takie jak:  chrupiąca sałata z krewetkami, arbuzem i melonem  (24 zł), podwędzany łosoś  na jaśminowym ryżu ze spaghetti ogórkowym z malinami i imbirem (45 zł), grillowana polędwiczka wieprzowa przekładana cukinią na brzoskwiniowo – bazyliowym puree z sosem z karmelizowanych porzeczek z balsamico (45 zł), a na deser grecki jogurt z wanilią i amaretto, z polskimi owocami (19 zł).   Miłośnikom wołowiny na pewno spodoba się specjalne menu stekowe  obowiązujące w  Moonsferze w każdy letni piątek.  Do wyboru dwa steki: „Rib Eye” czyli stek podany z masłem czosnkowym, z lekko pikantnymi pieczonymi ziemniakami i kolbą kukurydzy i „New York”  czyli stek podany z pieczonym ziemniakiem, faszerowanym ziołowym twarożkiem, warzywami z grilla, ciemnym sosem kolendrowym z chilli i bukietem sałat. Wszystkie  dania z letniego menu  najlepiej smakują w słoneczny dzień  przy stoliku na dachu Centrum Olimpijskiego.

 Moonsfera, Wybrzeże Gdyńskie 4, tel. (22) 560 37 33

Zobacz także:

Moonsfera czyli z wizytą na Księżycu

Gdzie na kurki w Warszawie? Menu kurkowe

Podsumowanie

3 Responses to Słoneczne menu w restauracji Moonsfera

  1. froasia says:

    No właśnie chciałam Cię zapytać, czy tam jest jakiś ogórdek. Ale taras na dachu to jeszcze lepsze rozwiązanie 😉

  2. Bardzo jest tam miło na tarasie, piękny widok a oprocz stolików także kosze plażowe w których można zalegnąć:) a jedzenie pycha:)

  3. Świetna says:

    Z powyższą opinią w pełni się zgadzam mogę nawet dodać, iż mając do wyboru Ale Glorię wybrałem Moonsferę.
    Wybór był doskonały, chociaż tu traktują klienta z należytym szacunkiem!! Ale Gloria nastawia się wyłącznie jak zauważyłem, na pieniądze klientów a nie na samych klientów a to jest strzał w „kolano”.
    Panowie z Moonsfery przeszli w kunszcie niejedną restaurację, tiramisu w kształcie serca (mistrzostwo) oraz bardzo troskliwa i kulturalna obsługa.
    Jeśli ktoś docenia spełnianie finezyjnych zamówień oraz docenia dobry smak i kulturę, będzie w pełni zadowolony.
    Moja ocena 10/10.

Dodaj komentarz