Słoneczne menu w restauracji Moonsfera
20 lipca 2009
Letnie smaki opanowały już większość Warszawskich restauracji. Także szef kuchni i właściciel restauracji Moonsfera, Jarosław Uściński wprowadził do menu nowe, lekkie dania. W karcie znajdziemy ciekawe kompozycje kuchni fusion takie jak: chrupiąca sałata z krewetkami, arbuzem i melonem (24 zł), podwędzany łosoś na jaśminowym ryżu ze spaghetti ogórkowym z malinami i imbirem (45 zł), grillowana polędwiczka wieprzowa przekładana cukinią na brzoskwiniowo – bazyliowym puree z sosem z karmelizowanych porzeczek z balsamico (45 zł), a na deser grecki jogurt z wanilią i amaretto, z polskimi owocami (19 zł). Miłośnikom wołowiny na pewno spodoba się specjalne menu stekowe obowiązujące w Moonsferze w każdy letni piątek. Do wyboru dwa steki: „Rib Eye” czyli stek podany z masłem czosnkowym, z lekko pikantnymi pieczonymi ziemniakami i kolbą kukurydzy i „New York” czyli stek podany z pieczonym ziemniakiem, faszerowanym ziołowym twarożkiem, warzywami z grilla, ciemnym sosem kolendrowym z chilli i bukietem sałat. Wszystkie dania z letniego menu najlepiej smakują w słoneczny dzień przy stoliku na dachu Centrum Olimpijskiego.
Moonsfera, Wybrzeże Gdyńskie 4, tel. (22) 560 37 33
Zobacz także:
Moonsfera czyli z wizytą na Księżycu
Gdzie na kurki w Warszawie? Menu kurkowe
No właśnie chciałam Cię zapytać, czy tam jest jakiś ogórdek. Ale taras na dachu to jeszcze lepsze rozwiązanie 😉
Bardzo jest tam miło na tarasie, piękny widok a oprocz stolików także kosze plażowe w których można zalegnąć:) a jedzenie pycha:)
Z powyższą opinią w pełni się zgadzam mogę nawet dodać, iż mając do wyboru Ale Glorię wybrałem Moonsferę.
Wybór był doskonały, chociaż tu traktują klienta z należytym szacunkiem!! Ale Gloria nastawia się wyłącznie jak zauważyłem, na pieniądze klientów a nie na samych klientów a to jest strzał w „kolano”.
Panowie z Moonsfery przeszli w kunszcie niejedną restaurację, tiramisu w kształcie serca (mistrzostwo) oraz bardzo troskliwa i kulturalna obsługa.
Jeśli ktoś docenia spełnianie finezyjnych zamówień oraz docenia dobry smak i kulturę, będzie w pełni zadowolony.
Moja ocena 10/10.