Słoneczne menu w restauracji Moonsfera

20 lipca 2009

moonsferaLetnie smaki opanowały już większość Warszawskich restauracji. Także szef kuchni  i właściciel restauracji Moonsfera, Jarosław Uściński wprowadził do menu nowe, lekkie dania. W karcie znajdziemy ciekawe kompozycje kuchni fusion takie jak:  chrupiąca sałata z krewetkami, arbuzem i melonem  (24 zł), podwędzany łosoś  na jaśminowym ryżu ze spaghetti ogórkowym z malinami i imbirem (45 zł), grillowana polędwiczka wieprzowa przekładana cukinią na brzoskwiniowo – bazyliowym puree z sosem z karmelizowanych porzeczek z balsamico (45 zł), a na deser grecki jogurt z wanilią i amaretto, z polskimi owocami (19 zł).   Miłośnikom wołowiny na pewno spodoba się specjalne menu stekowe  obowiązujące w  Moonsferze w każdy letni piątek.  Do wyboru dwa steki: „Rib Eye” czyli stek podany z masłem czosnkowym, z lekko pikantnymi pieczonymi ziemniakami i kolbą kukurydzy i „New York”  czyli stek podany z pieczonym ziemniakiem, faszerowanym ziołowym twarożkiem, warzywami z grilla, ciemnym sosem kolendrowym z chilli i bukietem sałat. Wszystkie  dania z letniego menu  najlepiej smakują w słoneczny dzień  przy stoliku na dachu Centrum Olimpijskiego.

 Moonsfera, Wybrzeże Gdyńskie 4, tel. (22) 560 37 33

Zobacz także:

Moonsfera czyli z wizytą na Księżycu

Gdzie na kurki w Warszawie? Menu kurkowe

Podsumowanie