Wrzesień 2014 na Restaurantica.pl

5 października 2014

Wrzesień był u mnie czasem dużej zmiany, ostatnie tygodnie przed pójściem do nowej pracy były bardzo zajęte, a pierwszy tydzień w nowym miejscu wciągnął mnie na dobre… Postów było mniej niż zwykle, ale tak to zwykle bywa przy większych zmianach :). W kolejnych miesiącach postaram się wrócić do dawnego rytmu.

Wrzesień rozpoczęłam jak zwykle podsumowaniem poprzedniego miesiąca, wybrałam też 3 najlepsze dania sierpnia, które zjadłam w Tapas Gastrobar i Sueno w Warszawie oraz 3 Pavaru w Rydze. W Senses poznałam artystę kuchni Andrea Camastre, jego laboratorium oraz imponujące potrawy. Fiesta i Siesta, nowa miejscówka nad Wisłą okazała się być jednym z nielicznych miejsc na nadbrzeżu, gdzie można dobrze zjeść. Na Żoliborzu od niedawna działa Ósma Kolonia, wege miejsce, które karmi wyjątkowo dobrze i niesztampowo. Na początku miesiąca, korzystając z promocji LOT-u, wybraliśmy się na kilka dni do Kopenhagi. Odwiedziliśmy m.in. jednogwiazdkową restaurację Relae, w której skosztowaliśmy menu degustacyjnego. W otwartej niedawno przy Szpitalnej tajskiej restauracji My’o’tai poznawaliśmy kolory Azji we wnętrzu i na talerzach

myotai bakłażan

Top 10 – czyli jakie posty najczęściej czytaliście we wrześniu (ranking według liczby odsłon):

1. Restaurant Day – Milanówek Garaż 108

2. Gwiazdki Michelin 2014 – Atelier Amaro utrzymuje gwiazdkę

3. Top 3 najlepsze dania sierpnia

4. Senses – artysta i jego laboratorium

5. My’o’tai – kolory Azji

6. Ósma Kolonia

7. La Maison

8. Dwie Trzecie

9. Sueno Cafe Tapas Bar

10.  Dom Made czyli domowo na Żoliborzu

Podsumowanie

Przewodnik: podsumowanie

One Response to Wrzesień 2014 na Restaurantica.pl

  1. bhpcenter says:

    wygląda bardzo smakowicie, pozdrawiam

Dodaj komentarz